Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- حجت الاسلام والمسلمین صادق اکبری بر تسریع در روند رسیدگی به پرونده‌ها و ارزیابی وضعیت آن‌ها با استفاده از سیستم مدیریت پرونده‌ها (سمپ) تاکید کرد و گفت: این سیستم به منظور تسهیل در امور مراجعین و با هدف تسریع در روند رسیدگی‌های قضایی در محاکم استان مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

حجت الاسلام و المسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان گفت: سیستم مدیریت پرونده‌ها (سمپ) به منظور تسهیل در امور مراجعین و با هدف تسریع در روند رسیدگی‌های قضایی در محاکم استان مورد بهره برداری قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با تبیین علل اهمیت و جایگاه مؤثر آراء صادره از سوی محاکم کیفری یک، انقلاب و تجدیدنظر بر روند تسریع در رسیدگی و اتقان آراء، لزوم رفع اطاله دادرسی و اجرای به هنگام احکام را مورد تاکید قرار داد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در ادامه بیان کرد: از سال ۱۳۸۸ و با استقرار و راه اندازی سیستم مدیریت پرونده‌ها (سمپ)، پرونده‌های کاغذی برچیده شده و در حال حاضر در هیچ محکمه‌ای در استان سیستم ثبت پرونده‌ها به صورت دستی وجود ندارد.

این مقام قضایی در استان هرمزگان با اعلام اینکه با راه‌اندازی سیستم مدیریت پرونده‌ها، تمام شعب دادگستری طی شبانه‌روز و در کمترین زمان ممکن قابل دسترسی هستند، از برنامه‌ریزی‌های گسترده به منظور توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سایر مناطق استان هرمزگان نیز خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری خاطرنشان کرد: دستگاه قضایی استان هرمزگان با استفاده از سازوکار‌های موجود و در یک برنامه زمانبندی شده موفق شده است، تعداد ۹ دفتر خدمات الکترونیک قضایی را در مناطق مختلف استان افتتاح و راه اندازی کند.

رئیس شورای قضایی استان هرمزگان افزود: ثبت دادخواست دعاوی مالی، غیرمالی و خانواده، ثبت اظهارنامه و پیگیری امور حقوقی و قضایی از جمله وظایف این دفاتر است.

رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه امروزه شاهد هستیم که بخش قابل توجهی از ارائه خدمات با استفاده از فن‌آوری‌های نوین تسهیل شده است، خاطر نشان ساخت: در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تلاش می‌شود خدمت رسانی سریع‌تر، صحیح، دقیق و بدون لزوم مراجعه به دادگستری ارائه شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبری، کاهش مراجعات حضوری، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، جلوگیری از اتلاف وقت و تسریع در روند اجرایی پرونده‌ها را از دیگر مزایای راه اندازی و گسترش پوشش خدمت رسانی دفاتر الکترونیک قضایی در مناطق مختلف هرمزگان عنوان کرد.

وی با اعلام اینکه دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان جاسک به عنوان نهمین دفتر از این نوع در سطح استان، افتتاح و راه اندازی شد خاطرنشان کرد: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده و ایجاد زیرساخت‌های مناسب در حال حاضر ۷۸ درصد از ابلاغات دستگاه قضایی استان هرمزگان به صورت الکترونیک صورت می‌گیرد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان اظهار داشت: با تصویب آیین‌نامه نحوه استفاده از سامانه‌های رایانه‌ای ومخابراتی موضوع ماده ۱۷۵ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال ۱۳۹۲ از سوی رئیس قوه قضائیه و با اجرای طرح ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی در دادگستری استان هرمزگان، مشکلات موجود در دایره ابلاغ به صورت سنتی مرتفع شده و گام مؤثری در راستای کاهش زمان، هزینه‌ها و رفع اطاله دادرسی، ارتقاء سطح امنیت و جلوگیری از هر گونه سوء‌استفاده در این حوزه برداشته شده است.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری در تشریح این طرح خاطر نشان کرد: اصحاب دعوی در پرونده‌های قضایی ابتدا با مراجعه به سامانه این طرح موسوم به (ثنا) در منزل به صورت خودکاربری یا دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، مراحل ثبت‌نام را انجام و سپس در مراکز تعیین شده از سوی دادگستری و دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مستقر در نقاط مختلف استان، با ارائه کد ملی، نسبت به احراز هویت اقدام نموده و شناسه قضایی (رمز شخصی) را از طریق پیامک نام کاربری و رمز دریافت می‌کنند و با ارائه این شناسه و با مراجعه به سامانه ابلاغ همه اوراق مربوطه را مشاهده خواهند کرد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان تصریح کرد: در قالب این طرح، اوراق قضایی مانند اخطاریه و احضاریه، به صورت الکترونیکی به طرفین پرونده ابلاغ می‌شود و به منظور دریافت الکترونیک اوراق قضایی برای طرفین پرونده، حساب کاربری قضایی تعریف می‌شود و در اختیار آنان قرار می‌گیرد.

این مسئول عالی قضایی در ادامه افزود: پس از ارسال اوراق قضایی، پیامکی نیز برای طرفین پرونده فرستاده می‌شود تا با مراجعه به حساب کاربری قضایی خود، اوراق قضایی را دریافت کنند و به محض باز نمودن فایل مربوطه از سوی هر یک از کاربران این سامانه اقدام مذکور به منزله ابلاغ واقعی محسوب می‌گردد و در صورت باز نکردن فایل مربوطه ابلاغ قانونی متصور می‌باشد.

رئیس کل دادگستری استان هرمزگان اظهار داشت: الکترونیکی شدن روند ابلاغ‌ها، علاوه بر صرفه‌جویی در وقت، در کاهش هزینه‌ها نیز تأثیر بسزایی دارد به نحوی‌که حذف کاغذ، ارسال پستی و استفاده از نیروی انسانی برای ابلاغ اوراق، کمک شایانی در شیوه نوین دادرسی‌ها و ارائه خدمات به مردم داشته است.

وی در خصوص شیوه راه‌اندازی سیستم ابلاغ الکترونیک گفت: سامانه‌ای به نام ابلاغ طراحی شده است که کلیه ابلاغ‌ها از سامانه CMS به طور اتوماتیک به سامانه ابلاغ ارسال می‌شود و طرفین پرونده‌های قضایی به آن دسترسی دارند و در هر مکانی که به اینترنت دسترسی داشته باشند، می‌توانند با مراجعه به این سامانه ابلاغ خود را دریافت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین اکبری تأکید کرد: در ابتدای امر افراد با یک نام کاربری و رمز عبور وارد سامانه مذکور می‌شوند، البته افراد برای دریافت این رمز عبور نیازی به مراجعه به دادگاه یا دادسرا ندارند و حتی بدون مراجعه به دستگاه قضایی می‌توانند با ورود به سامانه ثنا ثبت نام و احراز هویت شوند.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان اظهارداشت: در همین راستا در جریان برگزاری جلسه کمیته تخصصی رفع اطاله دادرسی دادگستری کل استان هرمزگان، عملکرد شعب کیفری یک، انقلاب و تجدیدنظر از نظر شاخص هایی، چون آمار عملکرد، تعداد اوقات رسیدگی، اوقات تجدیدشده، متوسط زمان رسیدگی، آخرین وقت رسیدگی و گزارش کمی و کیفی با استفاده از سیستم مدیریت پرونده‌ها (سمپ) مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفته است.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: رئیس کل دادگستری استان هرمزگان ابلاغ الکترونیکی اطاله دادرسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۰۷۰۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان کل کشور: به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم

آفتاب‌‌نیوز :

مسوولان عالی قضایی کشور طی روز‌های دوازدهم و سیزدهم اردیبهشت ماه، عازم شهر‌های مختلف استان هرمزگان شدند.

حجت الاسلام محمد موحدی آزاد دادستان کل کشور به همراه هیأت عالی قضایی نیز در روز نخست از این سفر به صورت سرزده از شعب مختلف دادگاه‌های تجدیدنظر و دادسرای شهرستان بندرعباس بازدید کرد.

وی در دیدار چهره به چهره و گفت و گوی صمیمانه با برخی از قضات و کارکنان علاوه بر شنیدن درخواست‌های آنان، به بررسی تعدادی از پرونده‌های شعب از نظر نوع و نحوه رسیدگی و مواردی از این قبیل نیز پرداخت و اظهار کرد: همچنین از رسیدگی سریع همراه با دقت به پرونده‌ها نبایدغافل شد.

این مقام عالی رتبه قضایی در توصیه به کارکنان قضایی و اداری این مجموعه‌ها عنوان کرد: محور قرار دادن سند تحول قضایی برای پیشبرد امور و انجام وظایف محوله در خدمت رسانی مطلوب‌تر به مردم امری ضروری است.

 حجت الاسلام موحدی آزاد با بیان اینکه سند تحول قضایی ریل گذاری اصولی برای تعامل و ارایه خدمت بهتر به مردم است، تصریح کرد: انتظار می‌رود تمامی فعالان حوزه قضایی از راهکار‌های بنیادین و جامع این سند در برنامه ریزی‌های خود برای جلب رضایت مردمی بهره بگیرند.

 دادستان کل کشور همچنین در سفر به میناب افزود: قضات ما از تمام ظرفیت‌های قانونی برای اعطای نهاد‌های ارفاقی به زندانیان در راستای کاهش جمعیت زندان و رفتن به سمت کاهش آسیب‌های اجتماعی بهره می‌گیرند، با این وجود در مواجه با مجرمان مرتبط با جرایم خشن به ویژه قاچاقچیان مواد مخدر و سوداگران مرگ که زندگی مردم را به آتش اعتیاد می‌سوزانند هیچ گونه ترحمی نداشته و نخواهیم داشت.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد 
  • چهارمین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهر قروه افتتاح شد
  • عفو بیش از ۲ هزار نفر از زندانیان جرایم غیر سرقت در البرز
  • به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • دادستان کل کشور: به قاچاقچیان مواد مخدر رحم نمی‌کنیم
  • بازدید اژه‌ای از نمایشگاه دستاورد‌های قضایی هرمزگان
  • افتتاح اولین دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان جرقویه
  • سازش در ۲۲ هزار پرونده قضایی هرمزگان طی سال گذشته
  • پست فارس ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت الکترونیک دارد
  • رسیدگی به پرونده های رفع تداخلات ارضی از اولویت‌های دستگاه قضایی است